FILMEN ER klar FOR ditt publikum

Filmen er nå klar for visninger i skolene i samarbeid med den kulturelle skolesekken (DKS) og som spesialvisning i samarbeid med ulike organisasjoner og grupper.

Mer om DKS | Mer om spesialvisninger

Vi samarbeider gjerne om å tilpasse et godt opplegg rundt visningene.

Filmen passer aller best når man kan ha en god felles samtale rett etter filmvisning. Vi har allerede gode erfaringer fra litt ulike settinger. Det aller flotteste er når noen av ungdommene som medvirker i filmen får møte publikum til samtaler om hvordan de tenker om filmens tema og sin egen medvirkning. Det er sterkt å møte de overlevende som minner oss om hva terroren på Utøya faktisk var og med beundringsverdig mot er sannhetsvitnene som nå definerer historien på sin måte.

Intervju med publikum etter filmvisningen.

Noen av dem som jobbet bak kamera stiller også gjerne til samtalen, det kan være filmens egen psykolog, regissøren, den norske produsenten eller noen av de andre fra staben. Man kan gå i dybden på det filmfaglige og de kunstneriske valgene. Mest av alt er det bare godt å dele historien og følelsene i felleskap, det gjør oss sterkere.

Noen ganger inviterer vi med ungdomspolitikere fra AUF eller de andre partiene. Tema kan utvides og knyttes til mental helse, traumatiske opplevelser, radikalisering, solidaritetsforståelse, ytringsfrihet, berøringsangst osv.

Takket være støtte fra Stiftelsen DAM og samarbeidsorganisasjonen Mental Helse kan vi bidra med ressurser for å lage gode opplegg rundt visninger.


Støttespillere:

Stiftelsen DAM_WHITE_RGB kopi 2.png
MentalHelse_logo_hvit.png
 

oslo 11.10.2018_ foto Simen Fangel_01.jpg

DKS og turnéoversikt

Filmen har nå startet sin turnévirksomhet. Ressurshefte for lærere finner du her: Ressurshefte i PDF

Her finner du oversikt over hvilke fylkeskommuner og kommuner der filmen er satt opp som DKS-visninger høsten 2019 og vinteren 2020.

Ønsker du mer informasjon eller å vise filmen på din skole, ta gjerne kontakt med oss på rekonstruksjonutoya@gmail.com eller ring den norske produsenten John Arvid Berger på 928 92 881.


Ledere fra ulike ungdomspartier diskuterer betydningen av demokrati og ytringsfrihet.

Ledere fra ulike ungdomspartier diskuterer betydningen av demokrati og ytringsfrihet.

Spesialvisninger

Filmen egner seg til bruk i ulike settinger og med utgangspunkt i ulike temaer. Vi har erfaringer fra faglig bruk innen psykologiutdanning, lærerutdanning, i politiske sammenhenger, innen mental helse, radikalisering og demokratiforståelse. Man kan også ta utgangspunkt i filmens virkemidler og det kunstneriske.

Vi kan bidra med besøk fra ungdom som er med i filmen, regissør, psykolog eller andre fra filmteamet og andre i nettverket rundt filmen.

Ta kontakt for å bestille eller diskutere ditt opplegg.

Takket være støtte fra Stiftelsen DAM og samarbeidsorganisasjonen Mental Helse kan vi også bidra med ressurser og samfinansiering.

PA113621.jpg

Ønsker du mer informasjon eller å vise filmen som spesialvisning, ta gjerne kontakt med oss på rekonstruksjonutoya@gmail.com eller ring den norske produsenten John Arvid Berger på 928 92 881.

 
Eg anbefaler denne filmen brukt i undervisningsamanheng. Den gir godt utgangspunkt for ein variasjon av pedagogiske inntak og er egna som lære- og refleksjonssoff i mange samanhengar.
— Anna Margrethe Flåm,Psykologispesialist/PhD, Institutt for psykologi, UiT – Norges arktiske universitet
Filmen fungerer som et kollektivt terapeutisk rituale for den enkelte utsatte ungdom, for de andre ungdommene som deltok og for oss som publikum.
— Psykolog Anders Lundesgaard