FILMEN ER klar FOR ditt publikum

Filmen er nå klar for visninger i skolene i samarbeid med den kulturelle skolesekken (DKS) og som spesialvisning i samarbeid med ulike organisasjoner og grupper.

Vi samarbeider gjerne om å tilpasse et godt opplegg rundt visningene.

Filmen passer aller best når man kan ha en god felles samtale rett etter filmvisning. Vi har allerede gode erfaringer fra litt ulike settinger. Det aller flotteste er når noen av ungdommene som medvirker i filmen får møte publikum til samtaler om hvordan de tenker om filmens tema og sin egen medvirkning. Det er sterkt å møte de overlevende som minner oss om hva terroren på Utøya faktisk var og med beundringsverdig mot er sannhetsvitnene som nå definerer historien på sin måte.

Noen av dem som jobbet bak kamera stiller også gjerne til samtalen, det kan være filmens egen psykolog, regissøren, den norske produsenten eller noen av de andre fra staben. Man kan gå i dybden på det filmfaglige og de kunstneriske valgene. Mest av alt er det bare godt å dele historien og følelsene i felleskap, det gjør oss sterkere.

Noen ganger inviterer vi med ungdomspolitikere fra AUF eller de andre partiene. Tema kan utvides og knyttes til mental helse, traumatiske opplevelser, radikalisering, solidaritetsforståelse, ytringsfrihet, berøringsangst osv.

Takket være støtte fra Ekstrastiftelsen og samarbeidsorganisasjonen Mental Helse kan vi bidra med ressurser for å lage gode opplegg rundt visninger.

Mer om dette, ressurser for lærere og skoler kommer her snart.

Ønsker du mer informasjon eller å vise filmen på din skole eller som spesialvisning, ta gjerne kontakt med oss på rekonstruksjonutoya@gmail.com eller ring den norske produsenten John Arvid Berger på 928 92 881.

 

Støttespillere:

Extrastiftelsen.png
MentalHelse_logo_hvit.png